NL PACKAGING AWARDS ERKEND DOOR WORLD PACKAGING ORGANISATION

De NL Packaging Awards zijn door de World Packaging Organisation erkend. Dat betekent dat winnaars van een NL Packaging Award zich kunnen inschrijven voor de World Star competitie.

De World Packaging Organisation, opgericht in 1968,  is een non-profit, niet-gouvernementele, internationale federatie van nationale verpakkingsinstituten en -verenigingen, regionale verpakkingsfederaties en andere geïnteresseerde partijen, waaronder bedrijven en brancheorganisaties.

De organisatie heeft onder  meer tot doel de ontwikkeling van verpakkingstechnologie, wetenschap, toegang en engineering te stimuleren. WPO wil bijdragen aan de ontwikkeling van internationale handel; en onderwijs en training in verpakkingen stimuleren. In Nederland is het Nederlands Verpakkingscentrum (NVC) het aangesloten instituut.
De primaire activiteiten van de organisatie vandaag zijn het bevorderen van onderwijs door middel van vergaderingen, speciale activiteiten en publicaties.

Worldstar

WorldStar is de vooraanstaande internationale onderscheiding op het gebied van verpakkingen, die de voortdurende vooruitgang van  verpakkingstechnieken illustreert. WorldStars worden alleen toegekend aan verpakkingen die, nadat ze al erkenning hebben gekregen in een nationale competitie, door een jury van deskundigen worden vergeleken met vergelijkbare verpakkingen uit de hele wereld. de prijzen zijn gebaseerd op de consensus van de jury dat een verpakking op zichzelf superieur is, en beter in zijn klasse in uitvoering of innovatie.

NL Packaging Awards

Wie in 2020 een NL Packaging Award wint, kan die verpakking inschrijven voor de Worldstar-competitie. De inschrijving voor de 2019-editie is inmiddels gesloten. Voor meer informatie: www.worldstar.org

WPO Worldstar