FAQ

Mijn verpakking is in Nederland ontworpen en geproduceerd, maar ligt alleen in andere Europese landen in de winkel. Maak ik dan kans op een NL Packaging Award?

Ja, uw verpakking kan meedingen naar een award.

Mijn verpakking ligt in Nederland in de supermarkt en is in Nederland geproduceerd, maar het ontwerpbureau is gevestigd in Londen en de verpakking is in Engeland afgevuld. Mag ik deze verpakking inzenden?

Ja, deze verpakking mag u inzenden

Mijn product is buiten Nederland ontworpen en ontwikkeld, maar wordt wel op de Nederlandse markt aangeboden. Mag ik dan inzenden?

De verpakking moet een Nederlandse component hebben. Dus de ontwerper, de leverancier of de merkeigenaar moet Nederlands zijn, dan kunt u de verpakking inschrijven voor de NL Packaging Awards.

Mag ik zelf bepalen in welke categorie ik mijn verpakking wil laten beoordelen?

Ja, u mag zelf een voorkeur aangeven. Mocht de organisatie van mening zijn dat uw verpakking in een andere categorie meer tot zijn recht komt, dan nemen we contact met u op voor overleg.

Kan ik meerdere inzendingen doen?

Ja, u kunt een inzending in meerdere categorieën inzenden om uw kansen te vergroten. Per ingezonden case dient het gehele formulier te worden ingevuld en deelnamekosten te worden betaald.

Kan een machine of technologie worden ingezonden?

Alleen indirect. De innovatieve verpakking, die mogelijk is gemaakt door de nieuwe machine, is dan de inzending. Deze moet op de markt verkrijgbaar zijn. Een machineproducent kan samen met de afvuller/merkartikelfabrikant inzenden.

Wat voor cijfers moet ik sturen om in te zenden in de categorie Design Accountability?

Inschrijven voor de categorie Design Accountability betekent dat er bewijsmateriaal moet zijn voor de groei van het product als gevolg van de verpakking. De groei moet blijken uit cijfers van een marktonderzoekbureau of een officiële verklaring van de merkeigenaar/opdrachtgever, getekend door een accountant, waaruit blijkt dat hetzelfde product na aanpassing van de verpakking, significant meer verkoopt.

Waarom moet ik de relevante ketenpartners vermelden bij inzending?

De inzender die wint, neemt op het podium de award in ontvangst. Voor de organisatie  kan het nodig zijn extra navraag te doen m.b.t. de inzending en de gebruikte materialen.

Wat voor beeldmateriaal moet ik aanleveren?

Ten behoeve van publicatie in een van onze magazines hebben we hoge resolutie beeldmateriaal van de ingezonden verpakking nodig. U kunt elk gebruikelijk type bestand aanleveren (bv eps, jpg, tiff, gif), belangrijk is dat de resolutie een minimale grootte heeft van 300 dpi.

Wat kost deelname?

Per inzending betaalt u 275 euro excl. btw. U heeft dan meteen toegang voor 1 persoon tot de Awards uitreiking op 16 maart 2017 in Studio 21 (Hilversum), inclusief diner, dranken en entertainment. Zendt u geen verpakking in, maar wilt u wel aanwezig zijn tijdens de uitreiking? Dan kost toegang 255 euro excl. btw. De facturen worden vanaf januari 2017 verzonden.

Tot wanneer kan ik werk inzenden?

Op vrijdag 12 januari 2018 moet de inzending uiterlijk aanwezig zijn bij ManagementMedia, de organisator van de NL Packaging Awards.

Wanneer vindt de jurering plaats?

In januari 2017 zal de jury alle inzendingen beoordelen en per categorie een winnaar bepalen.

Is er een dresscode voor de uitreiking op 16 maart 2017?

Ja, de dresscode is ‘black tie’.

Ik heb geen inzending, maar wil wel aanwezig zijn op de gala-avond. Kan dat?

Ja, dat kan. Vanaf november kunt u een stoel a 255 euro excl. btw reserveren via deze website. Ook kunt u een hele tafel (10 stoelen) reserveren.

Kan ik collega’s meenemen naar de uitreiking in Studio21?

Ja, dat kan. Per persoon betaalt u 255 euro excl. btw. Daarmee heeft een persoon toegang tot de Awards uitreiking, inclusief een uitgebreid diner, entertainment, dranken en netwerkborrel.

Wie organiseert de NL Packaging Awards?

De uitgever van de vakbladen VerpakkingsManagement en Verpakken, ManagementMedia in Hilversum.

Wordt uw vraag nog niet beantwoord?

Neem dan contact met ons op!